Как да почистим своите гримове?

Когато новата година навлиза вече при нас, често говорим как ще бъдем по-организирани и ще навлезем в годината с късметлийския си крак . Но, какво ще кажете за вашите продукти, особено вашия грим и подръжка? Това е едно от онези неща, които имат тенденция да излизат извън контрол – дори и да имате най-добри намерения. Закупувате си нов грим, както регулярно правите, миксирате продуктите да получите нов ефект, и неоснователно и неусетно изоставяте мръсни четки, стари червила и други да се мотаят прекалено дълго около вас.

Схванахте нали - грима е инвестиция! Искате качествени продукти – те все пак се нанасят върху вашето лице. Но дори и най-високия клас грим трябва да се хвърли след определен период от време, за да можете вие, кожата ви, очите ви и всички други продукти да продължат да изглеждат страхотно. Ето актуална кошница с пет съвета за това как да изчистите вашите гримове.

# 1. Почиствайте добре вашите четки - това е толкова просто. Както абсолютно всяко друго нещо и вашите четки трябва да се почистват редовно - всички тези четки биват потапяни в козметиката ви отново и отново. Помислете за цялото натрупване! Всичко от което се нуждаете, е малко топла вода и антибактериален сапун - отнема две минути.

# 2. Използвайте козметичен дезинфектант, за да поддържате почистени вашите палитри. Просто напръскайте вътрешността на палитрата, оставете да изсъхне за една минута или две и сте готови! Нямате специален дезинфектант? Няма проблем. Просто се намерете някакъв спирт и малка бутилка за спрей - напръскайте, и готово.

# 3. Същото важи и за червилото. Помислете за всички микроби, които докосват червилата  всеки път, когато ги използвате. След това поставяте капачката и цикълът се повтаря - отново и отново. Точно като сенките, червилата също се нуждаят от добра дезинфекция със спрей, попийте спрея след това с памук,  избършете и подсушете. И сте свободни.

# 4. Дайте на напуканите пудри, руж или сенки за очи нов живот, като ремонтирате пукнатини и почистите добре продуктите. Просто използвайте малко спирт и памучен тампон, за да омекоти продукта, оформете продукта отново и го подсушете. Така продукта ще е отново цял, няма да се разпилява навсякъде във вашата чанта и разбира се е дезинфекциран.

# 5. Ако се съмнявате в някой продукт, хвърлете го. Особено, ако  става въпрос за спирала. Това е един от най-добрите инструменти във вашия козметичен арсенал - лесно да се прилага и ви кара да изглеждате като един уникално за секунди - но продукта докосва очите ви непрекъснато. Но не рискувайте с този продукт, просто сменяйте спиралата си на 3 месеца регулярно - маркирайте си напомняне в календара си всеки път, когато трябва да я подновите.

Как мислите? Говова ли е вашата чанта за гримове за новогодишно почистване?