С огромна радост и голямо вълнение пиша тази статия. Темата едва ли ще Ви е непозната, но често забравяме колко важен е този продукт за всички жени. На пръв поглед - около 3,5 грама кремообразна консистенция, поставена в красива опаковка от метал, пластмаса и т.н. Но дотук с очевидните факти, ще се опитам да открия за вас една страна на червилото, която показва душата и мисията му.

Историята на червилата води началото си от древността- още в Египет и Рим, също и при ацтеките и шумерите. Какво общо имат обаче всички те към тази така обичана смес? Независимо къде, кога и как червилото е станало част от техните култури, те всички са таили искрена и неподправена любов към огнените, подканващи и авантюристични червени устни. Тази любов е устояла на времето и обстоятелствата, тя е толкова стара, колкото и останките на Помпей или Колизеума, и ще продължи много след това.

                                         

Ако спрем и се замислим колко от нас са си сложили червило днес, какъв ли ще бъде отговора...не съм сигурна дали ежедневието не ни е направило безразлични към него. А ние всички имаме дълг към себе си и към женствеността си, и устните ни, розови, неутрални или огнени, носят точно такъв заряд. Имаше един филм, едва ли че успея да се сетя за името му, но още дълго ще помня посланието му. Ставаше въпрос за една жена, която никога не събираше смелост да си сложи така желаното червено червило и това ме натъжи страшно много.

Като започнем от изкусителните устни на Мерилин Монро, преминем през неутралните тонове при Анджелина Джоли и стигнем до новаторския стил на Кайли Дженър, бихме могли да направим извода, че жената по устните се посреща, и пак по тях се изпраща.

  

Бъдете смели, дръзки, опитвайте нови и нови червила, текстури и цветове, защото червилото носи своето послание, вдъхновява и озарява всяка дама.

                                   

Влюбвайте се, плачете, мразете, обичайте, молете се, пътувайте, но не забравяйте да си сложите червило прeди това!