Здравейте, кукли!

Замисляли ли сте се какъв би бил света на красотата, и в частност на грима, ако ги нямаше изкуствените мигли?

 Още икони като Мерилин Монро и Одри Хепбърн са залагани на изкусителния поглед, подчертан с чифт изкуствени мигли. От тогава този необходим аксесоар е претърпял невероятно развитие и  е станал  още по- необходим завършек за всяка грим-визия.

Но ето го и въпросът как точно се слагат изкувствените мигли (или false lashes a.k.a. falsies). В тази статия ( хаха, колко сериозно звучи J) съм подбрала няколко съвета за по-лесно поставяне, взаимствани от личния ми опит и разбира се, от водещи beauty-блогърки като Teni Panosian, Carly Bybel, Shaanxo и Jaclynn Hill.

Преди да започна със същинската част, ще спомена колко е важно да имате комплект качествени мигли ( можете да се доверите на Lotus Lashes – изкуствени мигли с косъмчета от норка)

Всичко, което ви е нужно, за да забъркате този коктейл за изкусителен поглед е:

  1. Комплект мигли от норка Lotus Lashes No. 217 High Volume, които аз ще използвам)
  2. Качествено лепило за мигли (Лепило за мигли Lotus Lashes Brush-On Lash)
  3. Пиннцета (по избор, особено препоръчително за дамите с дълги нокти)

Нека започнем още от разопаковането на миглите- извадете ги внимателно, като или започнете да ги отлепяте от външния ъгъл, или поставите пръста си върху цялата мигличка и не дръпнете надолу.

След това, хванете едната мигличка с пинцетата или с пръст и нанесете внимателно лепило. Тук правилото е да не се слага много лепило, колкото по-тънък слой, толкова по-дълго ще издържи. Нанесеното лепило обаче не е напълно готово за употреба. Някои съветват да се изчака 30-40 секунди, до минута, за да стане достатъчно лепливо (tacky). Аз лично изчаквам около 30 секунди, но това е и в зависимост от лепилото, което се използва.

Вземете огледалото и го поставете на  нивото на носа, така ще ви бъде по-удобно. Поставете миглата възможно най-близо до естествените мигли, но не върху тях!  Първо застопорете в центъра на окото, после във външния край и накрая във вътрешния и ГОТОВО!

Отгоре , върху вече залепените мигли можете да сложите тънък слой очна линия (Очна линия Motives® Mineral Gel Eyeliner – особено подходяща), за да прикрие основата, на която се държат косъмчетата на миглите. Някои имат дебела основа, обикновено по-драматичните и обемни мигли,  други са с тънка и, честно казано, този вариант е много по-удобен.

Изкуствените мигли са подходящи както за вечерен, така и за дневен грим, не се притеснявайте да ги носите, да се гримирате, усмихвате и да бъдете женствени. Красотата, и върешната, и външната, наистина има силата да спаси света!

Надявам се да съм ви била полезна! Ако имате въпроси или някоя хитринка, която искате да споделите – не се колебайте и го направете долу в коментарите!  

Това беше от мен засега, до скоро!J